opapostzegel.punt.nl
Melkkoeien
Melkkoeien
 
 
Melkkoe 1
 
Hoewel bepaald geen heilige, geloof ik gerust te mogen zeggen dat ik een zeer gezagsgetrouwe burger van onze samenleving ben. Maar soms schiet mij toch wel eens een stukje wetgeving en gezagshandhaving in het verkeerde keelgat. Ik erger me rot als de dienders 's morgens vroeg op het dan nog rustige plein van ons winkelcentrum een winkelmeisje dat naar haar werk gaat zo nodig een bekeuring moeten geven omdat ze er fietst. Het opgeschoten tuig op scooters en brommers pakken ze echter niet omdat die toch te snel zijn.
 Dit jaar werd ik zelf ook twee keer gegrepen voor een zeer ernstig vergrijp: Van de A1 naar de stad loopt een  een stukje weg aan de rand van de bebouwde kom waar de toegestane maximumsnelheid 50 km bedraagt, maar waar m.i. zonder enig bezwaar 70 km gereden zou kunnen worden. Zo denkt blijkbaar iedereen er over, want er wordt vrijwel altijd door iedereen te hard gereden. Doe je niet mee, dan word je als het ware opgejaagd door het verkeer achter je.
 Natuurlijk een ideale weg voor de gezagshandhavers om daar flink te incasseren. Zo mocht ik nu dus twee maal een bedrag van € 19,00 in de staatskas storten omdat ik wel 4 km te hard had gereden.
 Ja, dan dok je maar gauw om het snel te vergeten, maar je denkt wel: "God, wat een zielig gedoe!"
 
 
 
Melkkoe 2
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl