opapostzegel.punt.nl
Volksvertegenwoordiging
Volksvertegenwoordiging
 
Postzegels: je kunt er zo heerlijk bij denken en fantaseren, want ze brengen je overal, dichtbij en ver weg. Je maakt kennis met allerlei landen en landstreken, met de wondere wereld van flora en fauna. Maar je maakt ook reizen naar het nabije en verre verleden. Ze brengen je soms ook op plaatsen waar je liever niet wilt zijn of naar tijden waaraan je niet herinnerd wilt worden. Kortom: ze bieden een overvloed aan overpeinzingen en soms verleiden ze je er ook toe één of meer onwelvoeglijke woorden te uiten.


Neem nu zo'n  Nederlandse zegel die je eraan herinnert dat er ook nog zoiets bestaat als een Tweede Kamer, zijnde de Volksvertegenwoordiging.

Soms, of eigenlijk vaak en steeds vaker, vraag ik me af wat we daar nu eigenlijk aan hebben. Ik heb wel eens het gevoel dat die instelling er alleen maar is om de praatprogramma's op de tv aan voldoende stof te helpen om er dagen, zo niet weken over te kunnen ouweh….. en een 150-tal kamerlieden van een behoorlijk betaalde baan te voorzien.

Blijven we niet eindeloos vergaderen over een of andere prinses die genoeg van haar vent heeft, dan is er wel een andere die probeert de belasting een beetje te omzeilen of een optrekje in Mozambique wil laten bouwen.  En Jan Peter mag weer opdraven.
Ik weet nog steeds niet goed hoe ik JP moet beoordelen. Is het nu een bevlogen politicus die ondanks alle kritiek toch probeert er nog iets fatsoenlijks van te maken of is het een sukkel die maar tegen zich aan laat pissen terwijl hij buiten de politiek ongetwijfeld veel meer kan verdienen?

Vandaag werd het rapport Davidse openbaar gemaakt en je kon van tevoren reeds voorspellen hoe sommige volksvertegenwoordigers weer in alle toonaarden zouden beweren dat de regering hen schandelijk bedrogen had. Het zou natuurlijk weer allemaal ongepast, ongehoord, ongelooflijk en verbijsterend zijn. En natuurlijk, de alles beter-wetende wereldverbeteraarster Femke Halsema opende de rij met de verklaring: Schokkend!

Allemachtig mensen, denk ik dan, je kon toch op je klompen wel aanvoelen dat er in het verleden niet alles werd gezegd, dat de Kamer niet voor de volle 100% werd ingelicht of ingelicht kon worden en dat de verantwoordelijke ministers zich later wel eens gruwelijk belazerd hebben gevoeld.

Maar nee, we zullen hier nog lang van mogen genieten. Alsof er geen crisis en geen stijgende werkeloosheid is en alsof er geen problemen met etnische minderheden, drugsdealers en draaideurcriminelen zijn.

 
Vervolg
 
Twee miljoen aan noodhulp.
Ondertussen gaat de soap over Irak in de Kamer vrolijk verder.
Wat zouden dat rapport en die vergaderingen nu gekost hebben?

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl