opapostzegel.punt.nl
Blokfluit
Blokfluit
 
De mogelijkheden een thematische verzameling aan te leggen zijn vrijwel onbeperkt. De meest uiteenlopende onderwerpen lenen zich ertoe. Zo ken  ik iemand die alles verzamelt rond het thema DOOD. Ja, voor mij nu niet het thema waar ik graag mee bezig ben. Ik zou dan liever een verzameling beginnen met als thema MUZIEK.
Maar omdat dat een zeer omvangrijke verzameling zou worden, zou ik me beperken tot MUZIEKINSTRUMENTEN.
 
 
 

 
 
Eén instrument heeft dan wel mijn bijzondere belangstelling: de blokfluit. Voor velen is dat alleen maar een instrument voor kinderen, maar wie wel eens geluisterd heeft naar bijvoorbeeld Hans-Martin Linde, Michaela Petri , Dan Laurin of naar wat oudere opnamen waarop Frans Brüggen de blokfluit bespeelt, moet er wel anders over gaan denken.
 
 

Eén ding is zeker: wie het eenvoudig wil houden en binnen niet al te lange tijd toch iets leuks wil laten horen, kan ik de blokfluit van harte aanbevelen.

Enige tijd geleden kreeg ik tijdens een opruimwoede de oude fluiten weer in handen waar in de vorige eeuw mijn kinderen op speelden. En toen kreeg ik het weer te pakken.

Zelf ben ik eigenlijk in het geheel niet muzikaal, en mijn bekwaamheid op de blokfluit zou je waarschijnlijk moeten beoordelen als: gevorderde beginner. Daarom heeft deze overjarige grootvader sinds enkele weken weer les genomen en eigenlijk zou hij nu iemand van zijn niveau moeten vinden die met hem samen eenvoudige duetten van bijv. Devienne of Delaligne zou willen spelen. Er zou dan door Opa wel flink geoefend moeten worden, maar we kennen het gezegde: Oefening baart kunst! Dus als iemand uit de omgeving van Deventer zich geroepen voelt …..
 

 

opapostzegel@hotmail.com

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl