opapostzegel.punt.nl
Postzegels en Postzegel

Postzegels en Postzegels   

Wie er een catalogus op na slaat en de prijzen van postfrisse en gebruikte zegels vergelijkt, zal tot de conclusie komen dat postfrisse zegels vrijwel altijd beduidend duurder zijn dan gebruikte. De meeste verzamelaars verzamelen tegenwoordig namelijk postfrisse zegels.

Persoonlijk vind ik dat nogal vreemd, om de doodeenvoudige reden dat voor mij een postzegel pas een postzegel is als hij gediend heeft om er een poststuk mee te frankeren.

Zo'n postfris exemplaar mag dan misschien een fraai plaatje opleveren, maar daar blijft het dan ook bij.

En ja, ik heb ook zo verzameld en het levert fraaie albumbladen op, maar daar is de kous dan ook mee af. Ik kan dan net zo goed ansichtkaarten of foto's van vogels gaan verzamelen.

 

 

Als ik de zegels hierboven vergelijk, vind ik de zegels rechts dus echte postzegels; voor mij ideale exemplaren, want ik kan zien waar en wanneer ze gebruikt zijn: volledige plaatsnaam en datum èn niet met een zogenaamd welwillendheidsstempel, maar echt gelopen.
Zo'n zegel heeft geschiedenis.

En dan de prijs volgens de catalogus: de postfrisse exemplaren zijn ongeveer twee maal zo duur als de gebruikte. Als je probeert via het internet deze zegels te kopen kom je tot de ontdekking dat de postfrisse exemplaren bij tientallen worden aangeboden, maar dat het heel wat moeilijker of vrijwel onmogelijk is gebruikte exemplaren te vinden zoals ik ze graag zie. Kijk, naar zulke zegels moet je zoeken en dan vind ik verzamelen weer een sport! Om dergelijke fraaie exemplaren van Duitsland te vinden is nog vrij gemakkelijk, maar probeer hetzelfde eens met bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Dat wordt echt zoeken! En nog leuker wordt het om zulke briefstukjes of poststukken van Zuid-Afrika te vinden zoals hieronder afgebeeld.

 
 
 
Mensen, ga postzegels verzamelen!

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl