opapostzegel.punt.nl
Bananenkoninkrijk

Bananenkoninkrijk

Als postzegelverzamelaar begin je je toch steeds vaker af te vragen of het nog gekker kan en vooral of ze bij PostNL misschien gek geworden zijn.

De hoeveelheid zegels die PostNL over de verzamelaars uitstort grenst aan het ongelofelijke. Het ergste daarbij is, dat het eigenlijk helemaal niet meer om postzegels gaat. Het  gaat namelijk in verreweg de meeste gevallen om plaatjes, soms heel fraai uitgevoerd en vaak ook niet om aan te zien, die PostNL alleen maar uitgeeft om de beurs van de verzamelaar te plukken. O ja, die plaatjes hebben inderdaad frankeerwaarde en je kùnt ze gebruiken om er je post mee te frankeren, maar dat is eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Nee, ze zijn eigenlijk alleen maar bedoeld om postfris opgeborgen te worden, bij voorkeur in een of ander album dat PostNl je ook voor een forst bedrag wilt verkopen.

Als grote nieuwigheid brengt PostNL nu een set van 12 velletjes zeehelden uit. Elk velletje met een frankeerwaarde van € 1,50. Het bijzondere van deze zegels  is, dat ze in zilverdruk zijn uitgevoerd en daarom kosten ze dus geen € 1,50 maar  € 4,95

Zo’n onmogelijke zegel, die niet eens behoorlijk als zegel gebruikt kan worden omdat hij niet behoorlijk gestempeld kan worden, hebben we al eens eerder gehad.
Ook Piet Hein,voor slechts ƒ 12,50

Vroeger spraken we wel van bananenrepublieken voor landen die een overmaat aan zegels uitgaven. We hebben er nu dus ook een bananenkoninkrijk bij.

O, en waarschijnlijk begrijpt u nu ook waarom ik zelf tegenwoordig alleen nog echt gelopen zegels met een zo mooi mogelijk stempel verzamel. Die hebben namelijk bewezen dat ze POST-zegel zijn.
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl