opapostzegel.punt.nl
Geloofscrisis

Geloofscrisis

Je kunt door allerlei oorzaken  je geloof verliezen. Nu bedoel ik met geloof dit keer niet een bepaalde religieuze overtuiging, maar het geloof in postzegels en het verzamelen van moderne postzegels.

Postzegels verzamelen was voor mij een soort geloofsovertuiging. Maar helaas, net als bij mijn religieuze overtuiging zijn er tegenwoordig  ontzettend veel dingen die me ernstig aan het twijfelen hebben gebracht.  Bij het postzegelverzamelen is dat nu in eerste instantie de massale hoeveelheid verschillende zegels die de postadministraties op de markt brengen. Voor 99% totaal overbodig, maar alleen bedoeld om de verzamelaars geld uit de zak  te kloppen. En dan bedoel ik niet alleen de uitgiften van zogenaamde bananenrepublieken als Guinee of Togo, maar ook de onzinnige aantallen die PostNL de verzamelaar met de modernste reclametechnieken probeert te slijten. Zegels die beslist niet bedoeld zijn om er je post mee te frankeren, maar alleen om ongebruikt in een album te stoppen.

Ik zie door de bomen het bos niet meer en ik wil die bomen gewoon niet meer zien. Ik begrijp ook werkelijk niet hoe verenigingen van postzegelverzamelaars – ook de mijne – eraan kunnen meewerken dat zoveel mogelijk van die troep verkocht wordt. Ik zeg dan ook aan het eind van het jaar mijn lidmaatschap op.

O ja, er is ook nog een maandblad Filatelie. De onafhankelijkheid van dit blad betwijfel ik ondertussen ook zeer. Ik raak er steeds meer van overtuigd, dat de postzegelhandel bij dit magazine de dienst uitmaakt. Niet toevallig is de hoofdredacteur de Zwijndrechtse postzegelhandelaar René Hillesum.

Misschien een beetje vreemd voor iemand, die via het internet een klein postzegelhandeltje drijft, maar ik roep elke verzamelaar op, te stoppen met het kopen van die moderne pulp!

Ophouden dan met verzamelen? Nee, natuurlijk niet,  maar ga dan post-zegels verzamelen. En wat de moderne zegels betreft, zijn dan voor mij alleen nog gebruikte – echt gelopen – zegels.  En probeer dan maar eens om alle Nederlandse uitgiften van 2012 compleet te krijgen!

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl